3. Pansy Parkinson Scarlett Byrne

Hoe vergaat het Harry Potter en zijn vrienden sinds deze wereldwijde hit is geëindigd? Velen hebben interessante paden gevolgd in hun carrières. Het is onvoorstelbaar om te zien hoe anders het levens van de sterren uit Harry Potter nu zijn.

Patty Park – Scarlett Byrne

Scarlett Byrne haar acteercarrière begon al lang voordat ze de rol van Patty Park kreeg. Dit personage was een gemenerik van Zwadderich die verscheen in Harry Potter en de Halfbloed Prins en Harry Potter en de Relieken van de Dood delen 1 en 2. Sindsdien speelde deze actrice in Falling Skies, Runaways, The Vampire Diaries, en Skybound. Byrne werkt nu aan Stick en Poke, een korte film over de kunst van het handmatig tattooëren. Ze verwacht ook haar eerste kind met de Playboy erfgenaam Cooper Hefner, met wie ze in november 2019 trouwde.

3. Pansy Parkinson Scarlett Byrne

Marcel Lubbermans – Matthew Lewis

Matthew Lewis kreeg de rol van Marcel Lubbermans toen hij 12 jaar was, maar hij begon op zijn vijfde al te acteren. In de eerste paar films was hij een ongemakkelijke, onhandige jongen maar Marcel Lubbermans transformeerde op magische manier tot één van de dapperste van Griffoendor. De acteur verraste fans met zijn transformatie in het echte leven van een knuddige jongen tot een hunk. Sindsdien speelde hij in The Syndicate, Bluestone 42, Me Before You, en Terminal. Hij speelde zelfs in de videoclip “Filth” van A Band of Buriers.

Harry Potter 96

Hermelien Griffel – Emma Watson

Hermelien Griffel, geboren als dreuzel en de slimste en meelevendste heks van haar leeftijd, werd gespeeld door alom geprezen Emma Watson. Na de Harry Potterfilms zou Emma Watson in films spelen als The Perks of Being a Wallflower, The Bling Ring, Beauty and the Beast, en Little Women. In die tijd haalde ze ook haar bachelordiploma in Engelse literatuur en lanceerde ze de HeforShe-campagne als Women Goodwill ambassadrice van de Verenigde Naties. Ze roept mannen op tot strijden voor gendergelijkheid.

Harry Potter 97

 

Lucius Malfidus – Jason Isaacs

Jason Isaacs spee;t criminelen briljant. Hij speelde de aristocratische patriarch Lucius Malfidus zo ijzingwekkend good in de Harry Potterfilms, met zijn imposante manen blond haar, zijn wandelstok en neerbuigende stem. Net zoals Evanna Lynch was Jason Isaacs ook liefhebber van de boeken. Hij had er zelfs vier achter elkaar uitgelezen. Sinds Harry Potter heeft hij gespeeld in The Patriot, Brotherhood, en The Death of Stalin, steeds als schurk. Hij heeft ook op tv gespeeld in series als Awake, Dig, en Scoob.

Harry Potter 1

Harry Potter – Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe werd op zijn 11e Harry Potter en zijn leven veranderde voor altijd. Hij zou rijk en beroemd worden van de rol maar ook bakken kritiek over zich heen krijgen. Toen hij nog kind was, werd zijn optreden in de derde film bekritiseerd als “houterig” en “saai” maar vanaf de vijfde film begon hij prijzen te winnen voor zijn rol. Radcliffe heeft sindsdien verschillende soorten rollen gespeeld, zoals in de horror sciencefictionfilm Victor Frankenstein en komedische drama’s als Swiss Army Man, waarmee hij zijn veelzijdigheid als acteur heeft bewezen.

Harry Potter 8

Narcissa Malfidus – Helen McCrory

Net zoals Robbie Coltrane is de Britse actrice Helen Elizabeth McCrory ook geridderd. Ze speelde ook in een James Bondfilm. McCrory speelde de bijrol Narcissa Malfidus in de laatste drie Harry Potterfilms. Maar door haar rol als Polly Gray in Peaky Blinders heeft ze de meeste lof ontvangen. Ze speelde ook in films zoals The Queen, The Special Relationship, Charlotte Gray, Fearless, en MotherFatherSon. Op dit moment is McCrory druk bezig met het inzamelen van 1 miljoen pond voor een liefdadigheidsorganisatie tijdens de pandemie.

Harry Potter 11

Dirk Duffeling – Harry Melling

In zijn rol als de verwende neef Dirk Duffeling kwamen zijn acteerkwaliteiten misschien niet optimaal naar voren maar Harry Melling komt uit een familie van acteurs. Sinds de rol is hij afgevallen, waardoor hij hele andere rollen kan najagen dan Dirk Duffeling. Hij heeft sindsdien gespeeld in The Ballad of Buster Scruggs, waarvoor hij veel lof kreeg van de critici. Melling speelde ook in The Lost City of Z en de fantasy-serie Merlin.

12. Dudley Dursley Harry Melling

 

Daan Thomas – Alfred Enoch

Alfred Enoch begon de rol van Daan Thomas te speken toen hij nog maar 13 jaar was. Na de Harry Potterfilms verwierf de Engels-Braziliaanse acteur faam en erkenning door zijn hoofdrol in het juridische drama How to Get Away with Murder als Wes Gibbins. Hij speelde in verschillende stukken van Shakespeare, van Timon of Athens en Coriolanus tot King Lear. Hij speelde ook in Trust Me en werkt tegenwoordig aan Provisional Measure.

13. Dean Thomas Alfred Enoch

Draco Malfidus – Tom Felton

Wat Harry Potter betekent voor Griffoendor, dat betekent Draco Malfidus voor Zwadderich. Zijn duisterste actie was waarschijnlijk in De Halfbloed Prins toen hij meehielp aan ondergang van Perkamentus. Maar we kunnen het hem wel een beetje vergeven omdat het uiteindelijk allemaal deel was van een groter plan tegen Voldemort. Felton heeft de roem die hij verwierf met zijn rol als Draco nooit overtroffen maar hij speelde wel in andere gigantische blockbusters zoals in de recente Planet of the Apes films.

Harry Potter 98

 

Kasper Krauwel – Hugh Mitchell

Herinner je je de jonge fotograaf nog die geobsedeerd was met Harry en geen enkele kans miste om hem te idoliseren? Ja, we hebben het over Kasper Krauwel! Hij vertegenwoordigde alle Potterfans in de film. De acteur Hugh Mitchell heeft na de films een bescheiden loopbaan opgebouwd, hij verscheen als Silas in The Da Vinci Code en in enkele Britse successen als Wallander en The White Queen. Hugh bleef loyaal aan Kaspers passie voor fotografie, dit kan je zien op zijn Instagram!

31. Colin Creevey Hugh Mitchell

Carlo Kannewasser – Robert Pattinson

Robert Pattinson werd misschien wel bespot voor zijn rol als de vampier Edward Cullen in The Twilight Saga, maar hij werd geprezen voor zijn rol als Carlo Kannewasser, de prefect van Huffelpuf, in Harry Potter. Sindsdien heeft hij een opzienbarende carrière gehad. Hij heeft zich snel gevestigd tussen de grote namen met briljante optredens in films als Remember Me, Water for Elephants, en The Lighthouse. Zijn nieuwste rol is die van Bruce Wayne in de binnenkort uitkomende The Batman.

Harry Potter 4

 

Ron Wemel – Rupert Grint

Laten we eerlijk zijn – Harry Potter zou niet de helft bereikt hebben van wat hij heeft bereikt als hij zijn beste vriend Ron Wemel niet had. De sidekick bij uitstek uit de meest aangename familie van het hele verhaal stond altijd naast Harry in zijn avonturen en zou uiteindelijk zelfs met Hermelien iets krijgen. Tegenwoordig bouwt Rupert Grint gestaag aan een goede reputatie als acteur, recentelijk speelde hij nog in series als Sick Note, Snatch, en Servant.

Harry Potter 99

Albus Perkamentus – Michael Gambon

Sir Michael John Gambon speelde in de laatste paar Harry Potterfilms de rol van Professor Albus Perkamentus. Hij speelde de briljante, goedhartige, legendarische krachtige tovenaar perfect. Om te zien hoe hij eruit ziet zonder baard en lange witte lokken, kun je de Brits-Ierse acteur spotten in The King’s Speech, Fortitude, Judy, en Cordelia. Hij ziet er geschoren zo anders uit. Hij speelt nu in een film over James Joyce die James and Lucia heet.

15. Albus Dumbledore Michael Gambon

 

Petunia Duffeling – Fiona Shaw

De Ierse actrice Fiona Shaw speelde tante Petunia Duffeling in de Harry Potterfilms. Ze was erg goed in ergernis en afgunst van de kijker op te roepen door hoe slecht ze haar neefje behandelde, waar ze een hekel aan had omdat hij uit de toverwereld kwam waar zij geen deel van uit maakte. Haar sensationele optredens in Killing Eve, waar ze een BAFTA voor won, en Fleabag hebben haar aan een hoop nieuwe fans geholpen en twee Emmy-nominaties.

17. Petunia Dursley Fiona Shaw

Professor Banning – Warwick Davis

De naam van de Engelse acteur Warwick Davis klinkt al als een tovenaar, maar hij heette Professor Banning in de Harry Potterfilms, waarin hij meester was op Zweinstein. Hij speelde ook Ewok in Return of the Jedi en een elf in de Leprechaun films. Hij is geboren als liliputter en is tegenwoordig eigenaar van Willow Management waarin hij acteurs van onder de 1.50 meter de juiste vertegenwoordiging biedt.

18. Professor Flitwick Warwick Davis

 

Loena Leeflang – Evanna Lynch

Anders dan andere acteurs in Harry Potter had Evanna Lynch helemaal geen ervaring voor ze werd gecast als Loena Leeflang in de laatste vier films. Na de films speelde de Ierse actrice nog in My Name Is Emily, Danny, en Madness in the Method.

4. Luna Lovegood Evanna Lynch

Sirius Zwarts – Gary Oldman

Sirius Zwarts werd gespeeld door Gary Oldman, hij was een bevreesde tovenaar met een bewogen verleden door de jaren die hij doorbracht in Azkaban, de tovenaarsgevangenis. Hij speelde in meer dan 50 films. Niemand weet hoe Gary Oldman er echt uitziet omdat hij er zo goed in is om zijn uiterlijk te transformeren voor elk personage dat hij speelt. Goede voorbeelden hiervan zijn de schurken die hij speelde in True Romance, The Fifth Element, Air Force One, The Contender, en Léon: The Professional. Kunnen we Sirius Zwarts aan die lijst toevoegen?

19. Sirius Black Gary Oldman

 

Bill Wemel – Domhnall Gleeson

Domhnall Gleeson is misschien nog maar in de 30 maar de Ierse acteur heeft al in verschillende prijswinnende films gespeeld. Natuurlijk verwierf hij wereldwijde bekendheid als Bill Wemel, de oudste, coolste en knapste van de Wemelkinderen. Hij speelde ook in About Time, Anna Karenina, Never Let Me Go, Frank en Unbroken, om er een paar te noemen. Dit jaar speelt hij in de komedieserie Run. Hoewel hij al één van de grootste Ierse acteurs wordt genoemd, voelt hij zich wellicht nog steeds overschaduwd door zijn vader, acteur Brendan Gleeson.

21. Bill Weasley Domhnall Gleeson

Barto Krenck Jr. – David Tennant

David Tennant behoeft geen introductie als je een fan bent van Doctor Who, maar wist je dat hij de schurk Barto Krenck Jr. speelde in de Harry Potterfilms? Als je het je niet herinnert, Barto Krenck Jr. was een Dooddoener die zich vermomde als Alastor Dolleman om Harry Potter in de val te lokken. De Schotse acteur speelde ook de schurk Kilgrave in Marvels Jessica Jones, wat over een fictieve superheld gaat. Hij speelde ook de rechercheur Alec Hardy in Broadchurch.

Harry Potter 3

 

Rubeus Hagrid – Robbie Coltrane

Robbie Coltrane speelde de zachtaardige, betrouwbare halve reus Rubeus Hagrid. J.K. Rowling had persoonlijk aangevraagd of hij deze rol kon spelen. Door deze rol werd hij een internatioonale ster maar voor en na Harry Potter heeft de Schotse acteur ook prominente rollen in andere films gespeeld, zoals in twee James Bondfilms, in Brave, Great Expectations, en National Treasure. Hij heeft nu een zoon en een dochter en is geridderd door de koningin.

9. Rubeus Hagrid Robbie Coltrane

Minerva Anderling – Maggie Smith

Oscarwinnares Maggie Smith heeft zoveel geweldige rollen gespeeld op toneel en in films en televisie door de jaren heen, dat ze in 1990 geridderd werd door koningin Elizabeth. Ze speelde Minerva Anderling in de Harry Potterfilms en Violet Crawley in Downton Abbey. Ze heeft haar dankbaarheid voor deze rollen uitgesproken maar ze waren niet uitdagend genoeg voor haar. Misschien omdat ze elke keer wordt gecast als “de pittige oude tante”. Ze werkt nu aan A Boy Called Christmas.

1. Minerva McGonagall Maggie Smith

 

Meneer Ollivander – John Hurt

John Hurt, die de mysterieuze meneer Ollivander speelde, is één van de acteurs uit Harry Potter die niet meer onder ons is. Na zijn rol als meneer Ollivander in de Harry Potterfilms bleef hij niet stilzitten, in totaal heeft hij twee Oscarnominaties en een Golden Globe. Hij heeft meer dan 200 credits als acteur. De onsterfelijke John Hurt speelde misschien wel de meeste rollen van alle Harry Potter acteurs en heeft een prachtige nalatenschap.

24. Mr. Ollivander John Hurt

Bellatrix Van Detta – Helena Bonham Carter

Helena Bonham Carter heeft zowel voor als na haar rol als de gemene Bellatrix Van Detta in de Harry Potterfilms een indrukwekkende carrière gehad. Haar excentrieke aura en ongewone gelaatsuitdrukkingen hebben haar beroemd gemaakt door haar rollen in vele films van Tim Burton. Onder andere Alice in Wonderland en het vervolg, Big Fish, Sjakie en de Chocoladefabriek, Corpse Bride, Dark Shadows, Planet of the Apes, en Sweeney Todd. Ze heeft velerlei prijzen en nominaties voor haar adembenemende optredens gekregen.

Harry Potter 7

 

Heer Voldemort – Ralph Fiennes

Heer Voldemort was de angstaanjagendste schurk voor de meeste kinderen die in de jaren 90 zijn geboren. Hij werd overtuigend gespeeld door Ralph Fiennes. Heer Voldemort werd dan wel “Hij die niet genoemd mag worden” genoemd, maar de Engelse acteur kan ook niet volledig genoemd worden want zijn gehele naam is Ralph Nathaniel Twisleton-Wykeham-Fiennes. Naast Harry Potter speelde hij erg goed in Schindler’s List en The English Patient. Fiennes verscheen ook in films als In Bruges, The Reader, en The Grand Budapest Hotel.

25. Lord Voldemort Ralph Fiennes

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *